Vianoce 2005 odštartujú v Poprade už túto nedeľu

21.11.2005 Poprad

Poprad 21. novembra (TASR) - Sériu vyše dvadsiatich podujatí Popradských Vianoc odštartuje počas najbližšej nedele (27.11. ) prvý adventný koncert v podaní s...
Poprad 21. novembra (TASR) - Sériu vyše dvadsiatich podujatí Popradských Vianoc odštartuje počas najbližšej nedele (27.11. ) prvý adventný koncert v podaní slovenskej skupiny Irish Rose. Venovaný bude tradičnej írskej, škótskej a anglickej vianočnej hudbe.

Okrem koncertov si budú môcť Popradčania i návštevníci mesta vychutnať stretnutie s lietajúcim Mikulášom, vianočný jarmok, folkové či rockové Vianoce a aj živý betlehem. \"Nadviazali sme na osvedčené programy, ktoré mali pozitívnu odozvu u občanov. Výrazné novinky nie sú, ale pestrejší bude jarmok, živý betlehem ponúkneme aj v mestskej časti Veľká a do mestských častí pôjde aj Mikuláš, \" uviedol pre TASR na dnešnej tlačovej besede primátor Anton Danko.
Podobne ako vlani aj v tomto roku Mikuláš do Popradu priletí. Z večernej oblohy sa spustí na lane v pondelok 5. decembra do centra mesta. S príchodom Mikuláša je spojený ohňostroj, rozsvietenie vianočného stromu na Námestí sv. Egídia a vianočnej výzdoby v meste. Pre deti pripravili organizátori novinku - mikulášske fotoateliéry. Tradičný vianočný jarmok bude v nedeľu 11. decembra. Atmosféru umocnia ukážky ľudových zvykov, remesiel a vystúpenia folklórnych súborov a skupín.
Počas Štedrého večera bude na námestí Živý betlehem v podaní divadelníkov zo Spišskej Novej Vsi. Predstavenie dostane novú vizuálnu a zvukovú úpravu. V repríze ho uvidia o deň neskôr, popoludní aj obyvatelia Veľkej a večer Živý betlehem opäť dostane priestor na Námestí sv. Egídia.
Popradské Vianoce 2005 zavŕši silvestrovská diskotéka s ohňostrojom a spoločným vítaním Nového roka.
 

Vyberte región

mark